matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analiza matematyczna
adolf:
ile wynosi pochodna x*
3
√
x
2
? moje obliczenia
2
f'(x)=1*
3
√
x
2
+x*(
)
3
3
√
x
dalej nie potrafię obliczyć
26 lis 21:48
Adamm:
x*
3
√
x
2
=x*x
2/3
=x
5/3
5
(x
5/3
)'=
x
2/3
3
26 lis 21:49
Adamm:
może najpierw naucz się potęgowania
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
26 lis 21:50
adolf:
łoo dzięki
26 lis 21:50