Funkcja kwadratowa
Cezary: Dane są funkcje g(x) = −x3 − 2 oraz h(x) = −x3 − 2. Wykres funkcji g otrzymano po
przekształceniu symetrycznym wykresu funkcji f względem osi x, natomiast wykres funkcji h − po
przekształceniu symetrycznym wykresu funkcji f względem osi y. Wzór funkcji f to?
20 lis 14:59
Puma: Dlaczego bredzisz kolego ?
20 lis 15:01
Jerzy:
Chyba:g(x) = −x3 + 2
f(x) = x 3 + 2
20 lis 15:03
Jerzy:
tzn: h(x) = −x3 + 2
20 lis 15:04
Puma: A gdzie kwadratowa ?
20 lis 15:05
Jerzy:
f(x) = x3 + 2
g(x) = −f(x) = −x3 − 2
h(x) = f(−x) = (−x)3 + 2 = −x3 + 2
20 lis 15:06
20 lis 15:08
Cezary: Odpowiedź to x
3 − 2
20 lis 15:09
Jerzy:
f(x) = x3 − 2
g(x) = − x3 + 2
h(x) = −x3 + 2
20 lis 15:14
Cezary: Dziękuję
20 lis 15:26