matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa.
magdalena25:
Funkcja kwadratowa Rozwiąż równanie:
9
4
x
2
−12x+16=0
18 lis 09:04
||:
pomnóż przez 4 i dalej sama:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
18 lis 10:07
PW:
Albo
3
3
(
x)
2
− 2
.
.
4x + 4
2
= 0
2
2
3
(
x − 4)
2
= 0
2
3
x − 4 = 0
2
8
x =
3
18 lis 10:24