Zadania
Michał05: Zd29.Dwie szkoły mają prostokątne boiska.Przekątna każdego boiska jest równa 65ck.Boisko w
drugiej szkole ma długość o 4cm większą niż boisko w pierwszej szkole, ale szerokość o 8cm
mniejsza.Oblicz długość i szerokość każdego z tych boisk.
Zd.30Podstawą ostrosłupa ABCDW jest prostokąt ABCD.Krawędź boczna Do jest wysokością tego
ostrosłupa.Krąwedzie boczne Aw,BW i Ćwiczenia mają długość Aw=6,BW=9,Co=7.Oblicz objętość tego
ostrosłupa.
16 lis 19:30
16 lis 19:41
Eta:
Popraw treść zad.30 ( co oznaczają "Ćwiczenia"? umysłu?
16 lis 19:44
Michał05: Krawędzi boczne Aw, BW, CW mają długość AW =6,BW=9,CW=7. Reszta jest dobrze.
16 lis 19:48
Eta:
Co oznacza : " Do" jest wysokością ?
16 lis 19:57