pochodne
TROCHESMUTNYSTUDENT: walcze dalej z pochodnymi, kto powalczy ze mna?
| | 1 | |
no to mi wyszlo 3 ( |
| a w odp jest U{1}{ √(2−3t)3 jakim cudem  |
| | √(2−3t)2 | |
12 lis 11:59
12 lis 12:00
||: pochodne są w szkole średniej, tam trzeba było walczyć
masz źle i w odpowiedziach tez jest źle
12 lis 12:04
12 lis 12:05
TROCHESMUTNYSTUDENT: ty to widze ekspert jestes, nie ma to jak podac link do wzorow i udawac ze wie sie wiecej od
reszty XDDDD
12 lis 12:07
Jerzy:
Funkcja złożona:
f(t) = (
√2−3t)
−1
| | 1 | | 3 | |
f'(x) = −(√2−3t)−2* |
| *(−3) = |
| |
| | 2√2−3t | | (√2−3t)3 | |
12 lis 12:10
Jerzy:
| | 3 | |
Zjadłem dwójkę w mianowniku .... = |
| |
| | 2(√2−3t)3 | |
12 lis 12:13
Jerzy:
Możesz też policzyć tak:
f(t) = (2 − 3t){−1/2)
| | 1 | | 3 | |
f'(t) = − |
| (2−3t)−3/2*(−3) = |
| |
| | 2 | | 2(√2−3t)3 | |
12 lis 12:20
Jerzy:
f(t) = (2 − 3t)−1/2
12 lis 12:20
||: jezeli do mnie pijesz student, to ci jeszcze odpowiem, że ja już swoje powalczyłem a w wolny
weekend mi się nie chce
zresztą to ty masz się tego nauczyć (powalczyć) żeby ci się nowe połączenia neuronów w mózgu
zaplotły i żebyś mógł dokończyć te studia
12 lis 12:22
TROCHESMUTNYSTUDENT: XDD swoje wyliczyles a siedzisz tu zeby psuc innym humor i sie dowartosciowac? wspolczuje ci
zycia
12 lis 12:24
TROCHESMUTNYSTUDENT: @Jerzy, dziękuję za pomoc
12 lis 12:25