POCHODNE
TROCHESMUTNYSTUDENT: pochodna mi tutaj robi figle, ratunku
| | −4 | | 1 | |
dlaczego pochodna to x' = |
| ( |
| + 4 )3 |
| | t2 | | t | |
| | 1 | |
a nie x' = 4 ( |
| + 4 ) 3  |
| | t | |
12 lis 11:14
12 lis 11:16
ICSP: ostatni wzór.
12 lis 11:16
TROCHESMUTNYSTUDENT: to dlaczego we wzesniejszym zadaniu mam s=(3t + 1)
7 i s'= 7(3t +1)
6
12 lis 11:18
ICSP: s' = 21(3t + 1)6
12 lis 11:18
TROCHESMUTNYSTUDENT: a nie, przepraszam *21
12 lis 11:19
TROCHESMUTNYSTUDENT: dziekuje
12 lis 11:19
TROCHESMUTNYSTUDENT: a skąd wiemy ze dana funkcja jest zlozona

jak ja rozpoznac?
12 lis 11:32
||: bo nie jest prosta
ale to juz problem studiowania
12 lis 11:34
TROCHESMUTNYSTUDENT: problemy sa po to zeby probowac je rozwiazac a ja chce to zrozumiec... daruj sobie takie
odpowiedzi prosze
12 lis 11:38
Jerzy:
Funkcją zewnętrzną jest funkcja f(t) = t
4
| | 1 | |
Funkcją wewnętrzną jedt funkcja g(t) = |
| |
| | t | |
Np: ln(
√cosx) , to funkcja potrójnie złożona
12 lis 11:46