7 | ||
cosα = − | ||
25 |
7 | ||
Gdy cosα= | to umiem rozwiązać ale gdy kąt płaski jest rozwarty mam problem | |
25 |
7 | ||
Odp ma być − | ||
18 |
7 | 24 | |||
cosα= − | to sinα= | i b>0 | ||
25 | 25 |
b2*sinα | 1 | |||
P(ABS)= | i P(BCS)= | b*hb | ||
2 | 2 |
24 | ||
to porównując pola : hb= | b | |
25 |
7 | ||
Z twierdzenia kosinusów w ΔABS : a2= 2b2+2b2* | ⇒ a2=..... | |
25 |
2hb2−a2 | 7 | |||
cosβ= | =.................... = − | |||
2hb2 | 18 |
cosα | ||
cosβ= | ||
1+cosα |
7 | ||
podstawiając za cosα= − | ||
25 |
| 7 | ||||||||||||
cosβ= | = .... = − | ||||||||||||
| 18 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |