matematykaszkolna.pl
Zapytanie . 5-latek: Dobry wieczor ;F[Eta]] emotka Mam do Ciebie pytanie . Bardzo Cie prosze abys potraktowala je z powaga . W zwiazku z tym ze (co tu ukrywac ) jestes ekspertem w tej dziedzinie chcialby sie Ciebie zapytac z jakich ksiazek korzystalas w liceum do nauki geometrii Czy moze Iwaszkiewicza ? ,czy moze Witolda Janowskiego a moze jeszcze innych . Kiedys zakupolem Borsuk Szmielew Podstawy geometrii (ale okazala sie dla mnie za ciezka ) To byla pozycja na studia . Chodzi mi konkretnie z jakich sie uczylas (nie terazniejszse . Musze odpoczac od algebry i od forum i chcialbym sie zajac geometria . dziekuje CI za odpowiedz .
6 lis 21:08
Janek191: Pewnie Geometria Zofii Krygowskiej emotka
6 lis 21:10
5-latek: Witaj emotka Moze tak ale chcialbym uzyskac potwierdzenie od Ety .
6 lis 21:12
Janek191: Cześć !
6 lis 21:15
Eta: Planimetria − Z. Krygowska − N.P.Antonow, M.J.Wygodzki − Iwaszkiewicz − B.Kusińska, L.Skonieczna−Szadziul − A.Łomnicki, G.Terliński .......... Geometria analityczna − Olga Cuberbiller i wiele wiele innych .......... emotka
6 lis 21:22
5-latek: Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz emotka Piersze dwie pozycje z planimetrii mam Mam takze z geometrii analityczne j . Poszukam jeszcze tych 3 ostatnich pozycji do planimetrii Zycze zdrówka emotka
6 lis 21:29
Metis: 5−latku zamierzasz się "katować" planimetrią? emotka
6 lis 21:35
Saizou : A propos prof. Z.Krygowskiej "[...] Podkreśla się tu słusznie pewną ważną cechę postawy rozwiązującego zadanie, które jest dla niego prawdziwym problemem matematycznym: wręcz obsesyjne opanowanie przez temat zadania, ciągłe doń powracanie, próby atakowania z różnych stron nasuwających się trudności, niemożność wyzwolenia się od tej obsesji aż do chwili, gdy rozwiązanie zostanie uzyskane. Przeżycie tego wszystkiego to prawdziwa przygoda matematyczna,[...]"
6 lis 21:48
Eta: emotka
6 lis 21:49
Metis: ...ku przygodzie?
6 lis 21:49
6 lis 21:50
5-latek: Czesc Metis emotka Wlasnie zamowlem 4 pozycje z planimetrii i mam juz na oku 5 pozycje .
6 lis 21:59
Eta: "małolatku" tylko uważaj,żeby Ci się "pozycje" nie pomyliły emotka
6 lis 22:01
5-latek: Eta emotka Bede uwazal na te '' pozycje'' bo juz kregoslup nie ten emotka
6 lis 22:10