Narysuj wykres funkcji
Adam: f(x)= | |x| −1 | −2
Prosiłabym o wszystkie kroki aby rozpisać
29 paź 22:22
Adamm: Prosiłabym
Adam
widać trolling na wysokim poziomie
29 paź 22:33
Qulka:

niebieski |x| przesuwasz o 1 w dół i masz
zielony |x|−1 potem odbijasz dół i masz
fiolet ||x|−1| potem przesuwasz o 2 w dół i ostatecznie
czerwony ||x|−1|−2
29 paź 22:42
Ajtek:
Troling, nie troling podpowiem,
Adamm sprawdź, czy się nie pomyliłem

.
1. Rysuję f(x)=x
2. Odbijam to co pod osią OX symetrycznie nad tą oś, mam f(x)=|x|
3. Przesuwam wykres f(x)=|x| o wektor [0;−1], otrzymuje f(x)=|x|−1
4. Odbijam to co pod osią OX symetrycznie nad tą oś, mam f(x)=||x|−1|
5. Przesuwam wykres f(x)=|x|−1 o wektor [0;−2], otrzymuje f(x)=||x|−1|−2
29 paź 22:44
29 paź 22:48
Adamm: w 5. podpunkcie napisałeś że przesuwasz wykres f(x)=|x|−1, zamiast f(x)=||x|−1|
poza tym jest ok
29 paź 22:49
Ajtek:
Dzięki
Adamm, łap
29 paź 22:50