matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
edd:
kompletnie nie rozumiem przykladow typu zapisz w postaci iloczynu, mimo ze juz dostawalem odpowiedzi jak to zrobic mógłby mi ktos to wytłumaczyc a nie rozwiazac
np 1+2cosα 1−2sinα
√
3
− sinα
2
cosβ−cosα
cosα+cosβ
27 paź 23:22
Bogdan:
1
60
o
+ α
60
o
− α
1 + 2cosα = 2(
+ cosα) = 2(cos60
o
+ cosα) = 2*2cos
cos
= ...
2
2
2
27 paź 23:32
Bogdan:
Tu
3670
są wzory
27 paź 23:33