5π | 7π | |||
cos | − sin | = ? | ||
6 | 6 |
5π | π | π | ||||
cos | = cos(π− | ) = − cos | (wiemy ile to jest, bo uczymy się takiej tabelki | |||
6 | 6 | 6 |
π | ||
sin( | − α) = cos α , zatem | |
2 |
5π | π | 5π | 3π | 5π | −π | |||||||
cos | = sin( | − | ) = sin( | − | ) = sin( | ) | ||||||
6 | 2 | 6 | 6 | 6 | 3 |
−π | π | |||
sin( | ) = − sin | |||
3 | 3 |
π | 7π | π | 7π | |||||
− sin | − sin | = − (sin | + sin | ) | ||||
3 | 6 | 3 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |