Wykaż, że... Liceum 2kl rozszerzenie
Ola:

W trójkącie prostokątnym o przyprostokątnych 𝑎 i 𝑏 poprowadzono wysokość z wierzchołka kąta
prostego
ℎ. Wykaż, że (jeden przez h do kwadratu równa się jeden przez a do kwadratu plus jeden przez b
do kwadratu)
Z góry dziękuję
27 paź 21:50
Kacper:
O tej porze ?
27 paź 21:54
Ola: No niestety tak
27 paź 22:00
Kacper:
To aż tyle żądają że tak późno trzeba siadać do lekcji ?
27 paź 22:02
Ola: 24 zadania zabierają trochę czasu
27 paź 22:04
27 paź 22:05
Kacper: Na przyszłość polecam się

Można napisać na gg 8959267
27 paź 22:05
Ola: Dziękuję bardzo♥
27 paź 22:06
Eta:
| 1 | | c2 | | a2+b2 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| + |
| |
| h2 | | a2b2 | | a2b2 | | a2 | | b2 | |
c.n.w
27 paź 22:09
piotr: h*c=ab
a
2+b
2=c
2=(ab)
2/h
2
| | a2+b2 | | 1 | | 1 | |
⇒1/h2 = |
| = |
| + |
| |
| | a2b2 | | a2 | | b2 | |
27 paź 22:11
Eta:
27 paź 22:17