ch | √a2 + b2h | |||
P = | = | |||
2 | 2 |
ab | ||
P = | ||
2 |
1 | ||
(a2 + b2)h2 = (ab)2 /* | ||
h2a2b2 |
1 | a2 + b2 | ||
= | |||
h2 | (ab)2 |
1 | 1 | |||
i dalej nie mam pomyslu. z wolframa, wiem, ze prawa strona wynosi | + | , ale | ||
a2 | b2 |
1 | 1 | 1 | |||
= | + | ||||
h2 | a2 | b2 |
1 | a2 + b2 | ||
= | |||
h2 | (ab)2 |
1 | c2 | ||
= | |||
h2 | (ab)2 |
ab | ||
h = | ||
c |
a | h | ||
= sinα i | = sinα | ||
c | b |
a | h | ||
= | |||
c | b |
ab | ||
h = | ||
c |
1 | a2 + b2 | ||
= | |||
h2 | a2b2 |
1 | a2 | b2 | |||
= | + | ||||
h2 | a2b2 | a2b2 |
1 | 1 | 1 | |||
= | + | ||||
h2 | a2 | b2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |