matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż nierówność
Ola:
−2x
2
+5x−2≤0
25 paź 15:31
Jacek:
−2x
2
+5x−2≤=0 Δ=5
2
−4x(−2)x(−2) Δ=25−16 Δ=9 x
1
=
−5−
√
9
2x(−2)
=
−5−3
−4
=
−8
−4
= 2 x
2
=
−5+
√
9
2x(−2)
=
−2
−4
=
1
2
Odp.: Nierówność jest spełniona dla x
1
i x
2
.
25 paź 15:49
5-latek:
25 paź 16:03
Adamm:
1
−2(x−
)(x−2)≤0
2
1
(x−
)(x−2)≥0
2
1
x∊(−
∞
;
>∪<2;
∞
)
2
25 paź 16:06
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/93.html
25 paź 16:06
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick