1 | ||
Jan dal Pawlowi | swoich pieniedzy . | |
3 |
1 | ||
Nastepnie Pawel dal | wszystkich pieniedzy ktore mial po otrzymaniu pieniedzy od Jana . | |
4 |
1 | ||
Nastepnie Andzrzej dal Janowi | wszystkich pieniedzy ,ktore mial po otrzymaniu pieniedzy | |
10 |
2 | ||
Jan − | x | |
3 |
1 | ||
Pawel − | x+y | |
3 |
2 | ||
Jan − | x | |
3 |
3 | ||
Pawel | (U{1}[3}x+y) | |
4 |
1 | 1 | |||
Andrzej | ( | x+y)+z | ||
4 | 3 |
2 | 1 | 1 | 1 | 27 | 1 | |||||||
Jan ma | x+ | [ | ( | x+y)+z]= | x+ | z= 90 | ||||||
3 | 10 | 4 | 3 | 40 | 40]y+U{1}[10 |
3 | 1 | 1 | 3 | |||||
Pawel | ( | x+y)= | x+ | y=90 | ||||
4 | 3 | 4 | 4 |
9 | 1 | 1 | 3 | 9 | 9 | |||||||
Andrzej | [ | (( | x+y)+z]= | x+ | y+ | z=90 | ||||||
10 | 4 | 3 | 40 | 40 | 10 |
27 | 1 | 1 | ||||
= | x+ | y+ | z=90 | |||
40 | 40 | 10 |
2 | ||
Janek j | j (zostało) | |
3 |
1 | 1 | 1 | 1 | 3 | 1 | |||||||
Paweł p p+ | j (p+ | j)− | (p+ | j)= | (p+ | j)=90 | ||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 |
1 | ||
stąd ( p+ | j)=120 | |
3 |
1 | 1 | |||
Andrzej a a+ | *120=a+30, a+30− | (a+30)=90⇒a+30=100⇔a=70 | ||
4 | 10 |
2 | 1 | |||
Janek | j+ | (a+30)=90 | ||
3 | 10 |
2 | 1 | ||
j+ | *100=90 | ||
3 | 10 |
2 | |
j+10=90 | |
3 |
2 | |
j=80 | |
3 |
3 | ||
j=80* | ⇔j=120 | |
2 |
1 | ||
p=120− | *120⇔p=80 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |