f
asi: Oblicz granicę ciągu
n
2 poza nawiasem to potega
23 paź 14:34
23 paź 14:35
Adamm: | | n2+1 | | 1 | | 1 | |
un=( |
| )n2=( |
| + |
| )n2= |
| | 2n2+1 | | 2(2n2+1) | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
lim ( |
| +1)n2*( |
| )n2 = [ e1/2*0 ] = 0 |
| | 2n2+1 | | 2 | |
23 paź 14:38
Janek191:
Tam jest źle

Ten przykład był już rozwiązany.
23 paź 14:39
5-latek: Adamm a widzisz nawias ?
Bo ja pomino tego ze ma okulary (+4) nie widze .
23 paź 14:40
Janek191:
Jest też u mnie inny sposób: 21 X 11.16
23 paź 14:42
5-latek: WItaj Janek 191. pozdrawiam
Dlaczego twierdzisz ze jest zle ?
Czy ten zapis ktory tam jest jest niejednoznaczny ? Wedlug mnie nie .
23 paź 14:44
Janek191:
Tam nie ma mnożenia przez n
2 ale niewidzialny nawias podniesiony jest do potęgi n
2 
Pozdrawiam

,
23 paź 14:47
5-latek: Nie zgadzam sie z Toba .
Ale nie bede juz wiecej tego drazyl .
23 paź 14:50