matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gg
asi:
Oblicz granice ciagu o wyrazie ogolnym
n
2
+2
un=
n
2
2n
2
+1
23 paź 12:17
gielczunator:
n
2
+ 2
n
2
(1+ 2/n
2
)
1+ 2/n
2
un
* n
2
=
* n
2
=
2n
2
+1
n
2
(2+ 1/n
2
)
2+ 1/n
2
1
* n
2
→
*
∞
=
∞
2
23 paź 12:40
gielczunator:
* un = i tam mi się złamało w połowie, ale chyba czytelne
23 paź 12:41