matematykaszkolna.pl
granice ciągów tyska:D: Witam chciałam się dowiedzieć czy wyrażenie (przy omawianiu granic ciągów przy n→ ) 0 jest równe 0 czy ?
21 paź 18:46
5-latek: Nie obraz sie ale jesli zadajesz takie pytanie to oznacza ze nie nadajesz sie na studenta . Student o nie jest przedszkolak ale pozwazny czlowiek i powinien sobie poszukac sam odpoweidzi na takie pytania
21 paź 18:51
tyska:D: Nie obrażam się ale nie rozumiem Twojej frustracji ...robię przykłady , otrzymałam taki wynik i mam dylemat to zle że chce być dokładna w tym co robię ? Piszę z prośba o pomoc , nie biorę korepetycji , nie miałam matematyki rozszerzonej , a chyba po to jest to forum aby szukać odpowiedzi , w googlach nie szukam ...wolę miec pewność od osoby która ma styczność z matematyką na codzień Jesli nie chcesz odpowiedzieć to nie odpowiadaj ...nie potrzebuje takich kom. pod moim adresem emotka
21 paź 18:59
yht: 0 = 0 wyobraź sobie, że zero podnosisz do jakiejś bardzo wysokiej potęgi, np. do 2017 02017 = 0*0*0*...*0 = 0 zero do bardzo wysokiej potęgi to dalej zero
21 paź 19:00
tyska:D: aaa ok haha dziękuję bardzo yht emotka nie wiem skąd u mnie taki dylemat ale mam juz dzisiaj chyba zaćmienie umysłu bo tyle robię tych przykładów emotka
21 paź 19:03
5-latek: Nie zrozum mnie zle . Moglem to potraktowac lajtowo i przymruzeniem oka i odpisac ci jak odpisano Nie zrobliem tego z jednego powodu .Przeciez na wykladach bylo powiedziane ze to jest symbol nieoznaczony (musialo byc i nikt mnie nie przekona ze bylo inaczej Tylko ze po takim potraktowaniu nastepuje conajmniej 50 zbednych pytan a w tym czasie mozna komus pomoc (kto naprawde potrzebuje pomocy . Drazni mnie to.Byc moze jeste dobrym czlowiekien i tylko chcialas/es zazartowac sobie . Ale nie rob tego wiecej bo kiedys naprawde bedziesz potrzebowac pomocy i jej pod tym nickiem nie dostaniesz . Pozdrawiam i zycze milego lizcenia granic emotka jak widzisz nie jestem az taki zły .
21 paź 19:15
yht: akurat to nie jest symbol nieoznaczony
21 paź 19:20
5-latek: Tak masz racje 0* to jest symbol nieoznaczony W takim razie przepraszam tyske . jest tak duzo teraz troli na forum ze juz tez samemu czloweikowi sie myli .
21 paź 19:27
5-latek: yht popatrz chocby tu (rozwiazac https://matematykaszkolna.pl/forum/333633.html
21 paź 19:34
5-latek: Jest miedzy nami duza roznica maciu ja przeprosilem a ty bys sie na to nie zdobyl .
21 paź 19:38