granice ciągów
tyska:D: Witam chciałam się dowiedzieć czy wyrażenie (przy omawianiu granic ciągów przy n→∞ ) 0∞ jest
równe 0 czy ∞?
21 paź 18:46
5-latek: Nie obraz sie ale jesli zadajesz takie pytanie to oznacza ze nie nadajesz sie na studenta .
Student o nie jest przedszkolak ale pozwazny czlowiek i powinien sobie poszukac sam odpoweidzi
na takie pytania
21 paź 18:51
tyska:D: Nie obrażam się ale nie rozumiem Twojej frustracji ...robię przykłady , otrzymałam taki wynik i
mam dylemat to zle że chce być dokładna w tym co robię ?
Piszę z prośba o pomoc , nie biorę korepetycji , nie miałam matematyki rozszerzonej , a chyba
po to jest to forum
aby szukać odpowiedzi , w googlach nie szukam ...wolę miec pewność od osoby która ma styczność
z matematyką na codzień
Jesli nie chcesz odpowiedzieć to nie odpowiadaj ...nie potrzebuje takich kom. pod moim
adresem
21 paź 18:59
yht:
0∞ = 0
wyobraź sobie, że zero podnosisz do jakiejś bardzo wysokiej potęgi, np. do 2017
02017 = 0*0*0*...*0 = 0
zero do bardzo wysokiej potęgi to dalej zero
21 paź 19:00
tyska:D: aaa ok haha dziękuję bardzo yht

nie wiem skąd u mnie taki dylemat ale
mam juz dzisiaj chyba zaćmienie umysłu bo tyle robię tych przykładów
21 paź 19:03
5-latek: Nie zrozum mnie zle .
Moglem to potraktowac lajtowo i przymruzeniem oka i odpisac ci jak odpisano
Nie zrobliem tego z jednego powodu .Przeciez na wykladach bylo powiedziane ze to jest symbol
nieoznaczony (musialo byc i nikt mnie nie przekona ze bylo inaczej
Tylko ze po takim potraktowaniu nastepuje conajmniej 50 zbednych pytan a w tym czasie mozna
komus pomoc (kto naprawde potrzebuje pomocy .
Drazni mnie to.Byc moze jeste dobrym czlowiekien i tylko chcialas/es zazartowac sobie .
Ale nie rob tego wiecej bo kiedys naprawde bedziesz potrzebowac pomocy i jej pod tym nickiem
nie dostaniesz . Pozdrawiam i zycze milego lizcenia granic

jak widzisz nie jestem az taki zły .
21 paź 19:15
yht:
akurat to nie jest symbol nieoznaczony
21 paź 19:20
5-latek: Tak masz racje 0*∞ to jest symbol nieoznaczony
W takim razie przepraszam tyske .
jest tak duzo teraz troli na forum ze juz tez samemu czloweikowi sie myli .
21 paź 19:27
21 paź 19:34
5-latek: Jest miedzy nami duza roznica maciu
ja przeprosilem a ty bys sie na to nie zdobyl .
21 paź 19:38