Dla jakich liczb rzeczywistych spełnione jest równanie
Mostu: (3−2i)x+(2+i)y=4−5i
21 paź 13:48
Jerzy:
Wymnóż i porównaj części rzeczywiste i urojone.
21 paź 13:50
5-latek: NIc to . Po poludniu dostanie z 10 rozwiazan tego prostego rownania .
21 paź 14:01
Mostu: Po wymnożeniu mam 3x−2xi + 2y+iy =4−5i,
nie mam pojęcia co dalej
21 paź 14:08
5-latek: 4 dzialania na tych liczbach i takie rownanie to najlepszse co cie moze spotkac w tych
liczbach
Rozwiaz uklad
{3x+2y=4
{−2x+y=−5
21 paź 14:12
Leszek: Pan Jerzy napisal
(3x+2y)+(y−2x)*i =4−5*i
3x+2y=4
y−2x=−5
21 paź 14:13
Mostu: dobra ale rozwiazcie to
21 paź 14:29
5-latek: Ty nie jestes studentem . TY myslisz ze jestes studentem
21 paź 14:45