rozwiąż
grażynka59: cos7x−cos2x
19 paź 19:32
PW: Węzeł gordyjski, czy równanie?
19 paź 19:33
grażynka59: równanie
19 paź 19:34
Mila:
A gdzie masz znak równości i do czego przyrównujesz?
19 paź 19:35
jc: A gdzie jest znak = ?
19 paź 19:36
Leszek: To gdzie jest znak =
19 paź 19:36
grażynka59: cos7x−cos2x=
19 paź 19:45
PW: ... zero?
19 paź 19:46
19 paź 19:47
grażynka59: 0
19 paź 19:47
Omikron: Widzę, grażynko, że trudno jest Ci zapisać równanie
19 paź 19:48
Antonni: Sam bede pisal mature ale jak tak czytam (bo bylem zainteresowany tymtematem) to zastanawiam
sie gdzie tacy ludzie maja honor
19 paź 19:49
PW: Można zastosować wzór na różnicę kosinusów, ale to nie wydaje się rozsądne. Zastanów się −
jakie jest rozwiązanie równania
cosα = cosβ
19 paź 19:49
Leszek: Patrz wpis 19 pazdz 12:29
19 paź 19:51
19 paź 20:24
Mariusz:
α=β+2kπ
α=−β+2kπ
20 paź 20:52