x2 | ||
Naszkicuj wykres funkcji f(x) | . Podaj równania asymptot oraz zbiór wartości | |
4−x2 |
8x | ||
f'(x)= | ||
(4−x2)2 |
8x | ||
f'(x)>0 ⇔ | >0 ⇔ x(x2−4)2>0 ⇔ x>0 | |
(4−x2)2 |
x2 | ||
pomyliłem się, myślałem że f(x)= | , we wszystkich granicach przy −2, 2 zamień | |
x2−4 |
8x | ||
nie rozumiem, skąd się wzięło f'(x)= | ||
(4−x2)2 |
8x | ||
f'(x) = | ||
(4−x2)2 |
2x | ||
a nie | ||
−2x |
8x | |
=>x(x2−4)2 | |
(4−x2)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |