;
lilka:
Wśród poniższych wypowiedz wskaż zdania i oceń ich wartość logiczną
a)
√1 jest liczbą niewymierną
b)
√4x2=2x
c) Rozwiązuj zadania samodzielnie
e) Czy dobrze przygotowałeś się do kartkówki
17 paź 22:43
Eta:
c) i e) to nie są zdania w sensie logiki
a)
√1= 1 ∊W
to a) fałsz
b)
√4x2= |2x|
b) fałsz
| | 1 | | 1 | | 2 | | 3 | | 5 | |
d) |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| | 6 | | 4 | | 12 | | 12 | | 12 | |
d) prawda
17 paź 22:49
lilka: pomoże ktoś ?
a) fałsz
b) prawda
c) nie wiem
d)prawda
c) nie wiem (tam powinnien byś znak zapytania na końcu)
17 paź 22:49
lilka:
Dziękuję, jest Pani cudowna !
17 paź 22:50
lilka:
Pomoże jeszcze Pani z dwóma zadaniami ?
17 paź 22:50
Eta:
17 paź 22:51
lilka: | | 1 | |
sprawdź która z liczb nalezacych do zbioru A={− |
| 0,5} spełnia nierówność |
| | 2 | |
D=R\{0}
x
2(x−1)>0 ?
17 paź 22:52
17 paź 22:57
Eta:
Po wymnożeniu przez x2 dla x≠0
otrzymasz tylko x−1>0
17 paź 22:59
Eta:
Raz piszesz taką nierówność >0 a raz <0
to nie wiem o jaką Ci chodzi?
Jaka w końcu ma być ta nierówność?
17 paź 23:01
lilka:
To już poprawiałem, dobrze Pani zrobiła w tamtym poście, a może Pani tam jeszcze zerknąć ?
17 paź 23:04