wartości
szybkapomoc: Dla jakich wartości a,b liczba −1 jest dwukrotnym rozwiązaniem równania x
4+bx
3+2x
2+ax+1=0
Prosiłabym o całe rozwiązanie bo nie mam pojęcia o co w tym chodzi
16 paź 20:37
Janek191:
Podziel przez (x + 1)2 = x2 +2 x + 1
16 paź 20:39
szybkapomoc: ja serio nie mam pojęcia jak to podzielić
16 paź 20:43
Janek191:
a = 2 b = 2
16 paź 21:11
Tadeusz:
chyba NIE
16 paź 21:19
16 paź 21:28
Janek191:
x4 + 2 x3 +2 x2 +2 x + 1 = ( x + 1)2*(x2 + 1)
16 paź 21:34
Eta:
W poprzednim poście nie dopisał .....................+1=0
16 paź 21:38