matematykaszkolna.pl
talent Rafał: Jak sądzicie, czy talent ma duży wpływ na naukę matematyki? Czy jest sens iść na studia matematyczne, nie mając do niej predyspozycji?
15 paź 20:08
PW: Rafał, na żaden kierunek nie wolno iść nie mając do tego predyspozycji. Zmarnowany semestr, potem sam zrezygnujesz.
15 paź 20:11
Rafał: Tak właśnie podejrzewałem. Uświadomiłem sobie to dopiero teraz, w trzeciej liceum, i nie wiem, co dalej robić.
15 paź 20:16
Adamm: jeśli miałeś zamiar iść na czystą matematykę to odradzam jeśli myślisz o polibudzie czy coś to może się uwiniesz, jak będziesz pracował
15 paź 20:19
15 paź 20:21
Adamm: może to inny rafał nie pomyślałeś? najlepiej to od razu wszystkich powystrzelać co nie?
15 paź 20:22
5-latek : Oczywiscie ze pomyslalem . A ty czego sie ciskasz ?
15 paź 20:31
Adamm: "Oczywiscie ze pomyslalem ." tylko chciałem go osądzić, tak?
15 paź 20:34
5-latek : Nie obrazaj mnie .
15 paź 20:38
Adamm: ale ty innych możesz obrażać ok, ego to ty masz
15 paź 20:43
Rafał: Ojej, nie chciałem, by z mojego powodu wybuchła kłótniaemotka W każdym razie, dostałem potwierdzenie moich wątpliwości i temat do zamknięcia. PS. W tym poście to jednak byłem ja.
15 paź 20:47
5-latek : Powiedz kogo i gdzie obrazilem . Ciebie tez ? jesli tak to pokaz gdzie . To raczej mnie obrazoano i to wiele razy Pokazalem tylko ze ktos moze sobie robic zwyczajne jaja co juz jest standartem na tym forum Czy jakimis slowami go obrazilem ? (pokaz je . Wiec nie pisz ze mam duze ego . Pozdrawiam
15 paź 20:49
Rafał: Proponuję zakończyć ten spór, który tak naprawdę powstał z błahego powoduemotka Aha, i mój post nie miał być żartem. Po prostu zobaczyłem niedawno wywiad z jakąś dziewczyną, chyba laureatką olimpiady. Gdy zapytano ją, dlaczego najbardziej lubi matematykę, odpowiedziała, że nie musi się do niej uczyć. Potem przypomniałem sobie, jak ciężko mi przychodzi nauka oraz mój brak sukcesów w jakimkolwiek konkursie. Stąd ten wątek.
15 paź 20:55
5-latek : Wiec ucz sie pilnie i bedziesz lepszy od tej dziewczyny emotka
15 paź 20:58
Rafał: Może za kilka lat emotka Chodzi mi głównie o to, że niektórzy ludzie o wiele szybciej przyswajają wiedzę z matematyki, szybciej "wpadają" na pewne rzeczy itd. Mają po prostu talent. Ja go nie mam i zastanawiam się, czy jest sens dalej w to brnąć. Może byłbym lepszy w czymś innym, a teraz po prostu marnuję czas.
15 paź 21:05
Adamm: "Powiedz kogo i gdzie obrazilem ." rafała w poście 20:21 "Ciebie tez ?" nic takiego nie powiedziałem i nie widziałem żebyś mnie obrażał "To raczej mnie obrazoano i to wiele razy " masz rację, może nawet przesadziłem trochę ze słowami i samemu cię obraziłem "Pokazalem tylko ze ktos moze sobie robic zwyczajne jaja co juz jest standartem na tym forum" właśnie chodzi o to że nie, ja wiem że takie rzeczy się często tutaj zdarzają tylko że on nic nie zrobił "Czy jakimis slowami go obrazilem ? (pokaz je ." mówiąc "ktoś kłamie"
15 paź 21:06
Rafał: Jeśli chodzi o to zadanie z posta, to po prostu kiedyś przeczytałem rozwiązanie podobnego.
15 paź 21:06
jc: Rafał, lubisz matematykę?
15 paź 21:08
Omikron: Rafał, zawsze znajdzie się ktoś lepszy od nas, nie musisz być na poziomie konkursowym, żeby poradzić sobie na studiach matematycznych.
15 paź 21:08
5-latek : Do poniedzialku masz duzo czasu Lepiej idz do dziewczyny i nie siedz tutaj za duzo emotka jak nie masz to poszukaj .
15 paź 21:09
Mila: Rafał, talent ma duże znaczenie, ale przeciętne zdolności , zdolność abstrakcyjnego myślenia i praca dają duże efekty. Dziewczyna trochę szpanuje, że nic się nie uczy ( a może mało). Z powietrza wiadomości się nie biorą. Zaglądaj tu do nas ,różne ciekawe zadania rozwiązujemy. (0prócz bardzo prostych) Zobaczymy jakie masz problemy. Sukcesy w konkursie to inna sprawa. Może za wolne masz tempo pracy, może brak wiadomości, a może jeszcze nie posiadasz dojrzałości matematycznej, aby stosować posiadaną wiedzę. Na konkursie trzeba w krótkim czasie rozwiązać trudne zadania, to nie jest proste.
15 paź 21:13
5-latek : Adamm i co mi probujesz udowodnic ? Swoje duze ego ? Nie ma potrzeby . naprawde . Przeciez dalej bedziemy pomagac ja i Ty . Ty mi wiecej bo jestes po studiach albo na studiach . Ja niestety nie jestem ale staram sie jak moge (przy moim wieku) zeby mnie skleroza nie zjadla emotka
15 paź 21:15
Rafał: No właśnie matematyka to jedna z niewielu rzeczy, którą się interesuję (i lubię). Na konkursy jest już na mnie za późno, ale jak z czymś będę miał problemy, to zapytam emotka
15 paź 21:17
Omikron: Rafał, a jaki jest profil klasy, do której chodzisz?
15 paź 21:19
Adamm: 5−latek próbuję ci pokazać że tak się nie robi "Swoje duze ego ?" owszem, mam duże ego, nie kryje się z tym, ale nie o to chodzi "Ja niestety nie jestem ale staram sie jak moge (przy moim wieku) zeby mnie skleroza nie zjadla" też staram się, nie tylko ty
15 paź 21:20
Rafał: Omikron: mat−geo
15 paź 21:22
Jack: nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie (...)
15 paź 21:23
Omikron: Jak masz duże wątpliwości, to pójdź może na studia ekonomiczne? Matematyka też na nich się liczy. Jeżeli stwierdzisz, że radzisz sobie bardzo dobrze, to zmień studia. Wiem, że w ten sposób stracisz czas, ale to mógłby być pewien sposób na podjęcie decyzji. A może uznasz, że poziom matematyki na studiach ekonomicznych jest wystarczający i będziesz chciał tam zostać?
15 paź 21:26
myszka: Dla Jacka emotka za to że mnie .....
15 paź 21:27
5-latek : Adamm Oprocz Macia ile razy widziales na forum ze ewidentnie gosc gra sobie w kulki Ile razy wtedy zwrociles na to mu uwage ? Ile razy odpisywales po przeklenstwach autora postu ? Odpowiedz sobie na te pytania i nie pisz mi ze tak sie nie robi jeszce raz napisze . ja nikogo nie obrazilem .jesli tego nie rozumiesz to juz Twoj problem .
15 paź 21:28
Rafał: Zobaczymy. Wybrałem też informatykę na maturę, więc będę miał wybór.
15 paź 21:28
Rafał: Jack, wielki napis z tym powiedzeniem powinien pojawić się na stronie głównej w maju emotka
15 paź 21:30
qulka: Największy wpływ na naukę ma wytrwałość i pasja w postaci nieustannej chęci rozwiązywania zadań
15 paź 22:40