Prosze o pomoc
Karola290419: Oblicz
(2 do potegi 1/3 +4 do potegi1/3) do potegi 3 −6((1+2 do potegi 1/3 + 4 do potegi 1/3)
9 paź 21:04
9 paź 21:23
Karola290419: Gdyby znajomosc wzorow pozwolilaby mi na rozwiazanie zadania, nie dodalabym go tu
9 paź 21:43
mm:
jesli znajomosc wzorow oraz przykladow to dla Ciebie za malo to czego potrzebujesz ? Gotowca ?
9 paź 21:54
Karola290419: Mam do zrobienia dwie kartki a4 zadan i na tym przykladzie utknelam i nie mam pomyslu jak go
zrobic

jest dla mnie trudny po prostu.
9 paź 22:25
mm:
zapisz to porzadnie to pomyslimy
9 paź 22:30
Karola290419: (213+413)3−6(+213+413)
9 paź 22:52
5-latek: Pierwszy czynnik
wzor (a+b)3= a3+3a2b+3ab2+b3
Zapisz sobie 21/3= 3√2
41/3= 3√4
Teraz zastosuj ten wzor .
9 paź 22:59
Karola290419: Nie znalam go. Dzieki
9 paź 23:02