pole powierzchni
martaduda1201: w ostrosłupie prawidłowym wszystkie krawedzie maja rowna długosc. Wysokosc sciany bocznej tego
ostrosłupa jest rowna 4√3. Pole powierzchni całkowitej ostrosłupa jest rowna
5 paź 18:08
dero2005:
Jaka podstawa?
5 paź 19:06
martaduda1201: czworokatnym
5 paź 19:07
=== :
dobrze przepisałeś treść zadania?
5 paź 19:07
martaduda1201: tak
5 paź 19:08
martaduda1201: w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym wszystkie krawedzie maja rowna długosc. Wysokosc sciany
bocznej tego
ostrosłupa jest rowna 4√3. Pole powierzchni całkowitej ostrosłupa jest rowna
5 paź 19:10
5-latek: W tym osroslupie jesli wszystkie krawedzie maja rowne dlugosci to sciana boczna jest
trojkatem rownobocznym
masz wysokosc sciany bocznej to z ewzoru na wysokosc trojkata rownobocznego oblicz jaka
dlugosc ma krawedz
I masz juz praktycznie po zadaniu
5 paź 19:16
martaduda1201: nie rozumiem
5 paź 19:17
5 paź 19:20
5-latek: Oczywiscie nie 3 tylko 4 trojkaty
5 paź 19:20
martaduda1201: dalej nie rozumiem
5 paź 19:24
5-latek: To w takim razie juz twoj problem nie moj
5 paź 19:25
martaduda1201: mozesz pomóc mi to jakos rozwiazac wyjasnic krok po kroku
5 paź 19:26
Mila:

P
c=a
2+4*P
Δ
h=4
√3
a
√3=8
√3 /:
√3
a=8
licz dalej sama.
5 paź 19:30
martaduda1201: dziękuje bardzo
5 paź 19:35
Mila:
5 paź 20:11