1 | 1 | |||
125−23 = (53)−23 = 5−2 = | = | = 0,04 | ||
52 | 25 |
1 | ||
Jeśli chodzi o te liczby jesli masz 125 −1= | ||
125 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
0,0625−3/4= | = | = | =8 bo 0,125= | |||||
0,06253/4 | 4√(0,0625)3 | 0,125 | 8 |
1 | ||
0,0625−3/4 =( | )−3/4 = 163/4 =(24)3/4 =23 = 8 | |
16 |
625 | 10000 | 10000 | 103 | |||||
Albo tak ( | )−3/4=( | )3/4=p4{ | )3= | =23=8 | ||||
10000 | 625 | 625 | 53 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |