Wykaż, że
Solek: 1−log32 3(log2 3+ log3 2 +1)(log2 2/3) = log2 3
Próbuje ale nie mogę wpaść na pomysł jak to rozwiązać. Jeśli nie czytelne to proszę napisać
wyjaśnię jak ten przykład wygląda
27 wrz 19:37
Adamm: | | 1 | |
ok, no więc log32= |
| |
| | log23 | |
log
22/3=log
22−log
23=1−log
23
zamień i wymnóż, powinno wyjść
27 wrz 19:50
===:
czy to jest
| 1−log323 | |
| =log23 |
| (log23+log32+1)(log22/3) | |
27 wrz 19:52
Adamm: tak, wiem że czasami trudno się domyślić ale w tym przypadku jasno widać że tak
27 wrz 19:53
===:
1) nie Ciebie pytam
2) nie mam zamiaru niczego się domyślać ... to nie zgaduj−zgadula
27 wrz 20:03
Adamm: 1) ale ja ci odpowiadam
2) nie karzę ci się domyślać
27 wrz 20:06
Adamm: zresztą, nie zgaduję
27 wrz 20:06
===:
karać to nie mnie ... kazać też nie dla mnie
Nie wiem więc karzesz czy każesz ? Matura z polskiego zagrożona
27 wrz 20:09
Adamm: przyczep się do kogoś innego, nie mam zamiaru więcej ci odpowiadać
27 wrz 20:10
===:
dobre ...
27 wrz 20:11
Solek: | | 1 | |
w mianowniku wychodzi mi |
| − log2 3 * log2 3 i nie wiem co dalej może, że coś |
| | log2 3 | |
źle wyliczyłem
27 wrz 20:49
27 wrz 20:54