Zapis dziedziny funkcji
ralf: Czy taki zapis dziedziny jest poprawny?
Mam dziedzinę D=(0;5)∪(5;+∞).
Czy mogę ją zapisać D=(0;+∞)−{5}?
22 wrz 19:23
Jack:
możesz tak
D = (0 ; ∞) / {5}
22 wrz 19:24
Ajtek:
Można zapisać tak: D: x∊R\{5}
22 wrz 19:24
Puma: Mozna .
22 wrz 19:24
Leszek: Tak
22 wrz 19:24
Ajtek:
A sorry, nie zauważyłem, że to jest od 0.
22 wrz 19:25
maniek: D=(0;+∞) \ {5}
22 wrz 19:25
Jack: znaczy ta kreska \ to jest minus*
22 wrz 19:26
maniek: Twój zapis też jest poprawny, ralf
22 wrz 19:26
ralf: Dzięki wielkie za tak szybki odzew, jeśli możecie to zajrzyjcie do
331209 bo potrzebuję
tam małej pomocy
22 wrz 20:12