pi | ||
Witam potrzebuje pomocy z następującym równaniem w przedziale < | ,2pi> | |
2 |
√3 | 1 | √2 | |||
sinx+ | cosx= | ||||
2 | 2 | 2 |
√2 | ||
cos30sinx+sin30cosx= | ||
2 |
√2 | ||
sin(x+30)= | ||
2 |
√2 | ||
dlaczego nagle zredukowało się do sin(x+30)= | ||
2 |
√2 | ||
Mam jeszcze jedno pytanie , jak rozwiązać sin(x+30)= | ||
2 |
π | √2 | |||
sin(x+ | )= | |||
6 | 2 |
π | π | π | π | |||||
x+ | = | +2kπ lub x+ | =π− | +2kπ | ||||
6 | 4 | 6 | 4 |
π | π | 3π | π | |||||
x= | − | +2kπ lub x= | − | +2kπ | ||||
4 | 6 | 4 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |