matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Hejka mam problem z zadankiem z logarytmów
Arenika:
log
2
360 = . W zadaniu trzeba wykorzystać zmienne: a= log
3
20 oraz b=log
3
15. Prosze o pomoc
powinno wyjść na końcu : 3a−b+5 −−−−−−−−−− a−b+1
7 sty 19:25
Eta:
zobacz
22841
mój przedostatni wpis
7 sty 19:33