Zadania
Michał 05: Zd1 Układ równań {y=2x+a. , a i b są różne od zera,ma nieskończenie wiele rozwiązań.Wówczas
i {y=2x+b
| | a | |
a)a+b=0 b)a−b=0 c)a *b=0 d) |
| =0 |
| | b | |
Zd2 Przekątna kwadratu Abcd,gdzie A(−5,−2),B(7,3) ma długość
a)11
√2 b)12
√2 c)13
√2 d)14
√2
Zad3 Dany jest prostopadłościan o podstawie kwadratowej boku 8,w którym przekątna ściany
bocznej wynosi 17.Objętość tego prostopadłościanu wynosi
a)64
√161 b)960 c)64
√353 d)1088
18 wrz 16:12
grthx: zadanie nr 1
Kiedy te proste sie pokryja wiec ?
18 wrz 16:16
18 wrz 16:23
Omikron: Zad 3
Zrób rysunek. Masz trójkąt prostokątny, w którym przyprostokątne to bok podstawy (masz dany=8)
i wysokość. Przeciwprostokątna to przekątna ściany bocznej, która jest równa 17.
Z twierdzenia Pitagorasa oblicz wysokość prostopadłościanu.
V=a2*h
a − bok kwadratu
h − wysokość prostopadłościanu
18 wrz 16:26