matematykaszkolna.pl
pytanie Eta: Gdzie są przyszli maturzyści ?
9 wrz 21:15
Ajtek: Jeszcze nie zdają sobie sprawy, że potrzebują pomocy emotka.
9 wrz 21:16
Benny: Dokładnie, później będzie tylko płacz
9 wrz 21:17
Eta: emotka
9 wrz 21:18
grthx: Eta emotka Mysle ze do konca wrzesnia a potem bedzie ogień
9 wrz 21:19
Tadeusz: na dobre to zacznie się po studniówkach dopiero emotka
9 wrz 21:20
grthx: WItaj Ajtek emotka
9 wrz 21:21
Ajtek: A największy ruch będzie w kwietniu i w majowy weekend.
9 wrz 21:21
Ajtek: Witam Wszystkich, nie witanych w innych wątkach.
9 wrz 21:22
bezendu: Jestem tutaj, poprawiam
9 wrz 21:28
Ajtek: bezendu co poprawiasz?
9 wrz 21:32
Jack: Ajtek z tego co napisal bezendu, wynika ze on jest maturzysta , ktory poprawia
9 wrz 21:37
Ajtek: Jack ale to maturzysta "z odzysku", a nie przyszły maturzysta
9 wrz 21:39
9 wrz 21:49
bezendu: Mam szanse na 100% z R w 7 miesięcy ?
9 wrz 21:53
Ajtek: Jak się zepniesz to dasz radę.
9 wrz 21:54
bezendu: Ale ja tylko chciałbym planimetrię+bryły ogarnąć, resztę raczej pamiętam.
9 wrz 21:54
Ajtek: To działaj, znasz swoje możliwości
9 wrz 21:55
Eta: ukochana planimetria −−−− "mały pikuś"
9 wrz 21:57
bezendu: Muszę spełnić swoje niespełnione marzenie ! 100% z matury R Ale teraz studia i praca, może być trudno
9 wrz 21:57
Benny: Pomożemy, przecież wiesz
9 wrz 22:04
Ajtek: Ja będę "spamował" emotka
9 wrz 22:06
bezendu: Benny ile miałeś z matury R ?
9 wrz 22:10
Benny: 92
9 wrz 22:16
bezendu: Ładny wynik emotka
9 wrz 22:17
Benny: Gdyby mi nie ucięli punktów to byłoby 100
9 wrz 22:18
bezendu: Teach me master
9 wrz 22:22
Macko z Bogdanca: Jeden jest tu emotka. Przerabiam kilka zbiorow zadan dokladnie 4. (mam zamiar ukonczyc do maja) + arkusze z ostatnich kilku lat. Macie jakies wskazowki jak robic zadanai zeby niezapominac dzialow? Mam plan przerobic Pazdro 2 i 3 klasa rozszerzenie zbior zadan +/− jakies rzeczy z 1szej klasy a potem, aby wszystko utrwalic przerobic 2 zbiory Kielbasy. Tylko zastanawia mnie czy zadanai robic wybiorczo typu jedno zadanie z tego dizalu drugie z tego. Czy raz a porzadnie przerobic caly dzial i potem na Kielabasie sobie przypomne to co zapomnialem. Jak myslicie?
9 wrz 22:26
bezendu: Uczysz się na pamięć ? Zadania info tam masz działami.
9 wrz 22:27
Omikron: A zabrałeś się już za Kiełbasę? Bo przerobienie całości od deski do deski jest naprawdę czasochłonne (wiem z doświadczenia emotka ).
9 wrz 22:30
Jack: ja kielbasy do matury nie ruszalem (procz tej na talerzu)
9 wrz 22:31
Macko z Bogdanca: Raczej probuje nie uczyc sie na pamiec, aczkolwiek czasami lapie sie na tym, ze zapominam prostych rzeczy np z ciagow itd.. Chociaz miesiac temu przerobilem caly dzial samemu
Ajtek: Wg mnie, ja tak robię z maturzystami, dział po dziale. Jeżeli zadania idą jedno po drugim, to rób co drugie, a później wróć do jakiegoś nie robionego, ze 2−3 nie robione, najlepiej z końcówki działu. Skakanie po działach, wg mnie, nie ma sensu. Jedna luka ze wcześniejszego działu i możesz mieć problem z "przypadkowym" zadaniem z działu kolejnego.
Macko z Bogdanca: @Omikron. Ooglnie to poswiecam na nauke 10 godzin dziennie. 6 mateamtyki 4 fizyki. Z tego co widzialem to Kielbasa ma 260 stron (2 tomy). A Pazdro te 2,3 zbioru ktore planuje wykonac ma okolo 500 stron. Wiec mysle ze z moimi 3/4 strony na dzien. Kielbase zrobilbym w 3 miesiace.
9 wrz 22:33
Omikron: Strona stronie nierówna. Na jednej możesz mieć 10 banalnych zadań z funkcji liniowej, na drugiej dowody geometryczne z gwiazdką wymagające rozrysowania i długiego przemyślenia. Będziesz w stanie tyle pracować dodatkowo w ciągu roku szkolnego?
9 wrz 22:35
Macko z Bogdanca: Tak. Skupiam sie na 2 przedmiotach + angielski jakas godiznka od czasu do czasu. Reszte zaliczam na 2. A, ze dzialy ktore przerabiamy typu kombinatoryka, pole elektryczne przerabiam w 10/12 dni, gdy klasa jest na 3 temacie. To mam duzo czasu na wlasna nauke bo na reszcie lekcji robie to co juz umiem.
9 wrz 22:37
Omikron: To w takim razie powodzenia, masz cały rok na zapracowanie na solidny wynik emotka
9 wrz 22:39
Macko z Bogdanca: Dzieki! Celem jest 2x 70%. Nie jest on jakis kosmiczny, mam nadzieje, ze sie uda
9 wrz 22:42
Metis: Zaglądaj na forum emotka
9 wrz 23:22
nick: @Omikron, tak z ciekawości to ty ile czasu się przygotowywałeś na 100% z rozszerzenia (bo z tego co pamiętam chyba tyle pisałeś, że miałeś) ?
9 wrz 23:57
Omikron: Gdzieś od listopada w trzeciej klasie zacząłem robić Kiełbasę, po jednym dziale na tydzień lub dwa. Na miesiąc przed maturą dodatkowo robiłem arkusze z zeszłych lat i Nowej Ery.
10 wrz 00:06
zef: Jestem ! Na razie jeszcze się przyglądam niektórym zadaniom a naukę zacznę jakoś w październiku emotka
10 wrz 09:33
Janek191: emotka
10 wrz 11:32
Wer: Ja też jestem Próbuje wdrożyć się w naukę, ale po wakacjach coś mi nie idzie
10 wrz 13:19
zef: Trzeba było w wakacje zacząć ! Ja się podszkoliłem w liczeniu całek, a nawet zad. tekstowe, ale materiału maturalnego nie zacząłem
10 wrz 13:20
Wer: Planowałam tak zrobić, ale leń we mnie okazał się nie do pokonania
10 wrz 13:36
lolek: Ja tez jestem. W końcu poprawiam matmę i dopisuje fizykę i zaczynam studia. Ciekawy rok się zapowiada.
12 wrz 21:39
Kacper: Poprawkowicz się zgłasza, duże− nie duże ambicje, 80% by wystarczyło na medycynę do Krakowa...
13 wrz 19:39
13 wrz 19:45
Ludwik Montgomery: @Kacper, a jak tam z bio i chem? Pytam z ciekawości, bo w tym roku właśnie je zdawałem...
13 wrz 19:49
Kacper: Biologia 82%, chemia tragedia, lepiej nie mówić emotka
13 wrz 19:52
Kacper: Zrobiłem Kiełbaskę oraz vademecum Operonu, mam jeszcze zbiór Nowej Ery oraz zbiór wyd. Aksjomat, bazować na tych dwóch ostatnich, czy są może ciekawsze pozycje? emotka Ktoś, coś?
13 wrz 19:57