matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
xyz:
Oblicz −x
2
−x+18=0
8 wrz 19:48
Nick:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
Tyle
8 wrz 19:50
Adamm:
−x
2
−x+18=0 x
2
+x−18=0 Δ=1+72=73
−1±
√
73
x=
2
8 wrz 19:50