Zapisz rownania prostych
Paulina : Zapisz rownania prostych w ktorych zawieraja sie boki wielokata A=(1,2) B=(2,1) C=(−2,5)
D=(−3,2)
8 wrz 16:23
8 wrz 16:24
Jack:

to jest trojkat ; d
8 wrz 16:26
Paulina : Nie musze do nich napisac rownania . Rysunek mam i to nie trójkąt
8 wrz 16:27
Adamm: "Zapisz rownania prostych w ktorych zawieraja sie boki wielokata"
"Nie musze do nich napisac rownania"
8 wrz 16:29
Adamm:
8 wrz 16:30
Jack:
8 wrz 16:30
Paulina : Chodzilo o to ze nie obrazwk tylko rownanie musze napisac
8 wrz 16:31
Adamm: no to co za problem? poza tym, punkty które podałaś tworzą trójkąt
8 wrz 16:32
Antonni: Sprawdzamy czy punkty A=(1,2) B=(2,1) i C=(−2,5) sa wspolliniowe
| | 1−2 | |
a1= |
| = −1 (wspolczynnik kierunkowy prostej AB |
| | 2−1 | |
| | 5−2 | | 3 | |
a2= |
| = |
| =−1 wspoczynnik kierunkowy prostej AC |
| | −2−1 | | −3 | |
Punkty leza na jednej prostej wiec sa wspoliniowe i ten wielokat to trojkat .
8 wrz 16:42
Paulina : A=(1, −2) zle napisalam
8 wrz 16:48
Antonni: Podstaw do wzoru i policz . Przyda sie do matury
8 wrz 16:57
paulina: tyle ze mi nie wchodzi tak jak w odp
8 wrz 18:41
8 wrz 18:54