matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sumę
xyz:
1
2
log
6
4+log
6
18
7 wrz 18:23
Antonni:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
Zastosuj odpowiednie wzory . W razie klopotow pisz . inaczej = log
6
2+log
6
18 teraz twoja kolej
7 wrz 18:26
Janek191:
cd. = log
6
(2*18) = log
6
36 = 2
8 wrz 11:36