matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstawianie liczb, mantysa
Miro:
Przedstawić liczę x=−21,3 w słowie o długości d+1=16 bitów, o t=8 bitach mantysy
30 sie 11:17
daras:
https://matematykaszkolna.pl/forum/277600.html
31 sie 10:00
Miro:
tylko, że tam kończy się tak, że nie wiadomo jakie rozwiązanie i co z czego...
2 wrz 16:51