matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x
Edyta:
6/3x=4
24 sie 16:16
Jerzy:
6
x = 4 ⇔ 2x = 4 ⇔ x = 2
3
24 sie 16:18
Adam:
x≠0
6
=4
3x
12x=6
1
x=
2
24 sie 16:19
Edyta:
Adam dzięki
24 sie 16:22
Edyta:
8(x−3)=5−2x
24 sie 16:26
Jerzy:
https://matematykaszkolna.pl/forum/329746.html
24 sie 16:29