matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x
Edyta:
8(x−3)=5−2x
24 sie 16:27
Jerzy:
29
... ⇔ 8x − 24 = 5 − 2x ⇔ 10x = 29 ⇔ x
10
24 sie 16:28
Jerzy:
29
x =
= 2,9
10
24 sie 16:28
6latek :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1691.html
Moze zajrzyj tutaj i postara sie cos zrobic sama . jesli beda problemy to wtedy napisz jaki on jest
24 sie 16:31