wstazka
6latek : 25 metrow wstazki o grubosci 0,1 mm nawinieto scisle na rurke kartonowa otrzymujac walek o
srednicy 1dcm
Jaka jest srednica rurki
Caly przekroj rurki ze wstazka bedzie mial pole Pp= πr2= 25*π
Teraz muszse obliczyc pole przekroju wstazki ale nie bardzo weim jak
21 sie 23:48
6latek : P
p=25*π cm
2
Czy to bedzie tak ze 25m= 2500cm
0,1mm = 10
−2cm = U[1}{100}cm
teraz jak bym to pomozyl to dostane
| | 1 | |
Pws= 2500cm* |
| cm= 25cm2 |
| | 100 | |
To tak byloby ?
21 sie 23:54
21 sie 23:54
6latek : WIdzisz zapomnialem o tym

Niedawno skasowalo mi dane w komputerze i muszse robic od poczatku te zadania .
Tak ze nawet bym nie znalazl tego . dzieki
21 sie 23:59
Metis: Skojarzyłem treść

tylko nie pamiętałem czy ja takie rozwiązywałem, czy właśnie z forum,
wstukałem w google i wyszło

Poza tym gdzie się podziewa nasz
Kacper?
...i
PW
22 sie 00:13
6latek : PW widzialem kilka razy na forum ale sie nie odzywa
Kacpra chyba ze dwa razy .
22 sie 00:16
6latek : Bede mial teraz troche zadan z liczb ale juz jutro pare wstawie .
Niektore dosc ciezkie .
22 sie 00:20
Metis: Ja zaczynam podstawy elektrotechniki

... i powoli się już wyprowadzam
22 sie 00:28
6latek : Chyba cos mam ale z elektrotechniki samochodowej .
Dobrze . Przyzwyczajaj sie . Pewnie spotkasz sie z bezendu
22 sie 00:31
nick: Metis − skoro polibuda to pewnie matme beda cisnac pierwsze semestry, lepiej sie jej najpierw
zacznij uczyc

Nie jest taka straszna, nawet nie trzeba mieć jakiejś specjalnej wiedzy z
rozszerzenia i można se poradzić. Potem to wiele zagadnień w takich przedmiotach jak
elektronika itd calkami sie np. opisuje.
22 sie 00:35
nick: jak mialem egzamin z Elektrotechniki i elektroniki to zadaniem na polowe pkt było opisać jakiś
wybrany stan nieustalony, a to równanie różniczkowe było
22 sie 00:38
Metis: W książki jestem zaopatrzony
Krzyśku
22 sie 00:46