matematykaszkolna.pl
3 4 x 5 6 mediana wynosi 4 1/2 oblicz x historyk : Wyszło mi x =8 bo zrobiłam tak x+1 /2 = 4 1/2
17 sie 12:57
maciu: to jest dramat,naprawde daj sobie spokój
17 sie 13:11
maciu: jeszcze raz tą treść zadania przepisze,nie bardzo pojmuje ten twój zapis
17 sie 13:12
historyk : Maciu co to ma znaczyć daj sobie spokój czy to jest jakaś aluzja do matury ? Oby nie zapis normalny tak miałam w zeszycie to przepisałam
17 sie 13:16
historyk : 3 4 x 5 6 mediana tych liczb wynosi 4 1/2 i trzeba obliczyć x
17 sie 13:17
Jerzy: maciu ... ty już na tym forum byłeś autorem większych dramatów... Obawiam się,że masz żle przepisane, przy nieparzystej ilości elementów,mediana jest równa środkowemu wyrazowi ciagu
17 sie 13:18
maciu: dobra to teraz tak 1, 4 , x, 5, 6 taki zapis czy? 1, 4x, 5, 6?
historyk : Dokładnie tak miałam w zeszycie tak mi podano Jerzy
maciu: ty mnie nie ucz median bo ja to pojmuje,i nie zycze sobie mo nie ma nic prostszego od median,statystyk ipt,jak tego sie nie umie,to naprawde juz nic sie nie umie
17 sie 13:19
historyk : Zamiast jeden ma być 3 ten pierwszy zapis
17 sie 13:19
Jerzy:
 1 
No to mediana: x = 4

, bo to środkowy wyraz
 2 
17 sie 13:20
maciu: no to jak mediana wynosi 4 i 1/2 to x tyle sie równa bo mediana to wyraz środkowy (po uporzadkowaniu,lub dodanie 2skrajnych i na pół)
17 sie 13:20
historyk : A kto cię cie uczy sam dałeś odpowiedz nie musiałeś mi pomagać są inni którzy nie są hamscy tylko potrafią dobrze wytlumaczyc tacy jak Pan Jerzy
17 sie 13:21
maciu: dokładnie tak jak piszesz jurek 4 i 1/2 ,ale ja myśle,naprawde brak mi słów.....ty nie zdasz tej matury naprawde przyzekam ci
17 sie 13:21
historyk : Którego bardzo doceniam i dziękuję za każdą udzielona odpowiedz i poświęcony czas każdy ma prawo do błędów matematycznych oraz prawo do zdawania matury
17 sie 13:23
maciu: słuchaj ja nie jestem złośliwy,ani hamski,ja mam spore problemy z matematyką (lub nawet większe od ciebie).ale jak ty nierówności nie potrafisz? no przecierz to jest naprawde proste i to jest pewniak (4%),a poza tym co ja mam sobie pomysleć?tak sie sklada,że pwo,kombinatoryka statysktyka mediana,to najprostsze działy i skoro tego nie umiesz to nie umiesz to naprawde nic już nie umiesz,dla mnie takie zadania to priorytet,a ty na 6 dni wrzucasz zadanie no .....ahh
17 sie 13:24
historyk : Maciu nie udawaj bo geniuszem to ty nie jesteś każdy się może przechwalac majce to może umiesz a czy taki świetny jesteś z historii to już inna sprawa co nie
17 sie 13:25
Omikron: Maciu, Ty pytałeś o to jaki jest wynik działania 0−3...
17 sie 13:25
historyk : Panie Jerzy dziękuję za pomoc
17 sie 13:26
maciu: ja sie nie przechwalam niczym,tylko pisze jak jest,nie masz szans już teraz ci pisze (bo nie znam cie) nie zdasz tej matury,nie rób sobie nadzieji ,nie wiem czy o tym wiesz czy nie wiesz,albo wiesz co? zrób sobie ta nadzieje,potem sie rozczaruj,zawsze cos z tego wyniesiesz
17 sie 13:27
maciu: tak,ale takiego zadania na maturze nie bedzie
17 sie 13:27
maciu: mnie sie należy dziękuje,zrozumiesz to za kilka tygodniemotka
17 sie 13:28
Omikron: Maciu, wiem, że jesteś bezczelny, ale w tym momencie już mocno przesadzasz. Mówić innej osobie, że nie zda, kiedy sam masz braki na poziomie gimnazjum ( 0−3 to podstawówka) to wstyd.
17 sie 13:31
historyk : Tak to zobaczymy bo wierzę w swoje siły tak się składa że zabrakło mi 2 punktów i bym zdała teraz niebraknie bi tak się skądś uczę się o wiele wcześniej niż ci się wydaje ale co ja mam ci tu mówić i tracić bezsensownie czas na kogoś takiego jak ty ja widzę ty taki bezproblemowy z matematyki to nie jesteś wiec powinieneś zrozumieć kogoś kto tez ma problemy dać mu wsparcie ja bym ci dala ale jak zobaczyłam jaki jesteś to dziękuję bardzo to ze mam problem z matematyka nie oznacza ze nie zdam poprawki po to się uczyłam by zdać skończyłam z tobą pisz sobie co Chcesz ją wracam do zadań pa
17 sie 13:32
5-latek : Masz racje historyk Bierz sie do roboty i nie ma co dyskutowac i trcic bezcenny czas Tobie braklo jak piszsesz 2% a maciu zdoby 12% wiec ty masz wiekszse szanse zdac . Pisz zadania ktorych nie rozumiesz Jescze cos sie pomoze
17 sie 14:52
maciu: tyle,że to nic nie znaczy ,że ona miała 28,ja 12 ja przed maturą zakładałem,odpuszczam matematyke,biore sie za polski i angielski(bo z tym tez mialem problemy) na maturze z matematyki wyszedlem jako pierwszy(naprawde mialem na to wylane) myslalem juz o nauce angielskiego.,nie prawda,ze ona ma wieksze szanse odemnie,to naprawde nic nie znaczy 12,28%
17 sie 15:07
5-latek : https://matematykaszkolna.pl/forum/329487.html zamiast dyskutowac dokoncz to
17 sie 15:12