kk
lolek: cosx= −√22
jak sie liczy ujemne wartosi trygonometryczne
15 sie 20:03
lolek: a dla cosx= −√32
bedzie?
x= −30= (180−30)=150−−−> 56π?
15 sie 20:14
Mila:
1)
| | π | | π | |
x= |
| +π+2kπ lub x=− |
| +π+2kπ |
| | 4 | | 4 | |
| | 5π | | 3π | |
x= |
| +2kπ lub x= |
| +2kπ |
| | 4 | | 4 | |
2)
| | π | | π | |
x= |
| +π+2kπ lub x=− |
| +π+2kπ |
| | 6 | | 6 | |
| | 7π | | 5π | |
x= |
| +2kπ lub x= |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | |
15 sie 20:27
lolek: a gdyby byl sinx zamiast cosx?
15 sie 20:48
15 sie 20:49
Eta:
Jeszcze należy dopisać : k∊C
15 sie 21:05