pomoc do matury
maciu: https://matematykaszkolna.pl/strona/3835.html
na maturze od 2015 r nie obowiązuje już rozkładanie wielomianu,te równanie to rozkładanie
wielomianu?
drugie pytanie.
https://matematykaszkolna.pl/strona/3853.html najmniejsza liczba calkowita moze byc 0?
i trzecie pytanie?
czy jeśli usunęli równanie okręgu ,to inne zadania dotyczące okręgu ,ale nie równanie mogą się
pojawić,mam świadomość ze mało kto wie ,ale moze jest jakis naczyciel i wie
2 sie 18:38
6latek: Pytanie nr 2
Najmniejsza liczba calkowita spelnijaca te nierownosc jes 0
| | 1 | |
Rozwizanie jest takie x≥−1 |
| (chyba takie (ale mniejsza z tym |
| | 3 | |
| | 1 | |
liczba −1 |
| nie ejsdt liczba calkowita Nastepna liczba calkowita od niej wieksza jest 0 |
| | 3 | |
2 sie 18:46
6latek: Pytanie nr 1
Grupowanie wyrazow to jest tylko jedna z metod rozkladania wielomianow na czynniki
2 sie 18:49
6latek: Ty nie patrz na to ze to lub to nie obowaizuje . Zawzsse moze sie pojawic .
2 sie 18:50
6latek: I albo bedziesz tracic bezcenny czas na to zeby pisac co obowiazuje co nie albo wezniesz sie
za rozwiazywanie zadan
2 sie 18:57
maciu: Ja rozwiazuje xodziennie duzo cwicze dzisiaj zrobilem arkusz z 2013 roku nie trace czasu .
2 sie 18:58
maciu: Odpisz czy to jest rozkladanie wielomianu w tym 1 linku
2 sie 18:59
maciu: No bo jesli to jest wielomiaj to po co mi to? Interesuje mnie TYLKO matura i skupiam sie na
zadanichnktore obowiazuja wielomianow na 100 % nie ma juz w podstawue
2 sie 19:01
6latek: Oczywiscie ze to jest rozkladanie wielomianu na czynniki po to by wyznaczyc pierwiastki tego
wieloniamu
2 sie 19:01
6latek: Cos tu nie gra mi
Jak wielomian nie obowiazuje na posdtawie? przeciez ax2+bx+c to tez wielomian i co nie ma
go wpodstawie ?
2 sie 19:04
6latek: Odpowiedz ale szczerze Po co CI ta matura?
2 sie 19:06
maciu: Prawdopodobnie tego nie zrozumiesz,choć mozesz sie domyslac
2 sie 19:18
6latek: Sprobuj moze zrozumie
2 sie 19:25
omikron: Na podstawie nie ma chyba pojęcia wielomianu
2 sie 19:27
6latek: Poza tym co to mialo oznaczac
Za rok juz mnie nie bedzie ?
2 sie 19:38
maciu: To znaczy ze nie bede na tej ziemi za.kilkanascie dziesiat.miesiecy
2 sie 20:25
6latek: Zasmuciles mnie tym
2 sie 20:48
2 sie 22:53
maciu: nową na szczęśćie
2 sie 22:55
yht:
jeśli chodzi o równania z x
3 na Twojej maturze, ogranicz się do opanowania równań takich że
pojawia się x
3 i liczba, np. takie:
40x*x
2 − 5 = 0
Rozwiązujesz je w taki sposób że zostawiasz po lewej samo x
3, a po drugiej liczbę; następnie
działasz pierwiastkiem 3−go stopnia:
40x*x
2 − 5 = 0
40x
3 − 5 = 0
40x
3 = 5 |:40
x =
3√1/8
2 sie 22:59
yht:
równań typu x3−3x2+6x−18=0, wymagających grupowania wyrazów, na pewno nie będzie
2 sie 23:00
maciu: dzięki chciałem się upewnić
2 sie 23:10