pomocy!!!
ddd: |sinx+cosx|=√2
11 lip 21:14
11 lip 21:15
ddd: z jedynki trygonometrycznej albo czegos prostszego nie da rady?
11 lip 21:17
jc:
sin (x + π/4) = cos π/4 sin x + sin π/4 cos x = (sin x + cos x)/√2,
czyli szukasz rozwiazania równania
| sin (x + π/4) | = 1,
inaczej sin (x + π/4) ± 1.
11 lip 21:26
ddd: jc dzieki wielkie
11 lip 21:40
lolek: w sumie dalej nie kumam jak to zrobiles?
12 lip 08:28
1^@: lolek zobacz link od Metisa
12 lip 09:02
lolek: tych wzorow nie ma w tablicach wiec chcialem wiedziec skad to sie wzielo
12 lip 10:19
Jerzy:
Warto go zapamiętać: sinx + cosx = √2*sin(x +π/4)
12 lip 10:28