Liczba jest równa
demo: 2log83 =
4 cze 17:22
4 cze 17:37
Metis: log83 czy log83?
4 cze 17:40
demo: Raczej to drugie
4 cze 17:43
demo: Myślałam o tym, by 8 zamienić na 23, ale wtedy wyjdzie 29 czyli ostateczny wynik byłby 9,
ale takiej odpowiedzi też nie ma.
4 cze 17:49
Jack: odp.
3√3
4 cze 17:51
demo: @Jack: Dlaczego?
4 cze 17:53
Jack:
| | log23 | | log23 | | 1 | |
log83 = |
| = |
| = |
| log23 = log231/3 |
| | log28 | | 3 | | 3 | |
3
1/3 =
3√3
korzystam ze wzoru a
logab = b
zatem
2
log231/3 = 3
1/3 =
3√3
4 cze 17:56
demo: Aaa, zapomniałam o tym, dziękuję
4 cze 17:59