Prawdopodobienstwo
Jack: Wazne pytanie
(niekoniecznie dla mnie beda odp.)
Rzucamy moneta
Jesli orzel x=−1
Jesli reszka kreximy butelka
x = omega czyli kat o jaki obrocila sie butelka
oraz x∊<0;2π>
Zadanie − podaj dystrybuante zmiennej losowej x.
(kazdy kat jest tak samo prawdopodobny raczej).
24 maj 22:46
24 maj 22:59
g:
24 maj 23:42
Jack: g − dlaczego tak
25 maj 10:34
g: A co to jest dystrybuanta Twoim zdaniem?
25 maj 15:55
Jack: chodzi mi oto, czy moze byc w tej funkcji fragment "prosty" tak jak mam w punkcie x = −1
fragment prostej,a nastepnie w przedziale x∊<−1;0> tez jest taka prosta
25 maj 19:22
g:

Prostego pionowego odcinka oczywiście nie może być. Nowy rysunek nie ma tego błędu.
Odcinek dla x ∊ (−1, 0) jest poziomy, bo nie istnieją zdarzenia dające taki x.
25 maj 20:16
Jack: Ok dzieki
25 maj 20:45