Funkcje
Jericho: Jeśli miejscami zerowymi funkcji f są liczby − 2 i 4, to jaka jest pierwsza współrzędna
wierzchołka paraboli, która jest wykresem funkcji f?
Jakie współrzędne ma wobec tego wierzchołek paraboli? W którą stronę są skierowane ramiona
paraboli? Naszkicuj tę parabolę
oraz prostą y=2. Jakie jest wzajemne położenie tej prostej i wierzchołka paraboli?
Proszę o pilne wykonanie zadania wraz z krótkim wyjasnieniem treści. PILNE
24 maj 21:48
Jerzy:
W(1,f(1))
jeśli nie znamy a, to nic już nie zrobimy
24 maj 21:52
6latek : f(x)= (x−(−2))(x−4)
f(x)= (x+2)(x−4)
f(p)= q
24 maj 21:53
Mila:
f(x)=a*(x+2)*(x−4)
24 maj 21:58
Jerzy:
Witaj
Milu 
... jak skierujemy ramiona ?
24 maj 22:00
Mila:
Do Pana Boga, aby studenci uczyli się i nie konstruoawali bomb.
24 maj 22:11
Jerzy:
No to jesteśmy w domu... a > 0 ( na Boga, jak na to wpadłaś ? )
24 maj 22:14
Metis:
24 maj 22:53
24 maj 22:59
6latek : Milu 
Na temat tego bombiarza to mam swoje zdanie .
25 maj 16:18