WYZNACZ MIEJSCA ZEROWE FUNKCJI
FUNKCJA: WYZNACZ MIEJSCA ZEROWE FUNKCJI:
f(x) = ||x−1|−2| + ||x−2|−1|
24 maj 21:24
Jerzy:
Wskazówka: IaI + IbI = 0 ⇔ a = 0 i b = 0
24 maj 21:25
FUNKCJA: Jerzy, mogę prosić o całe rozwiązanie?
24 maj 21:25
Jerzy:
[ Ix−1I − 2 = 0 i Ix−2I = 1 ] ⇔ [ x −1 = 2 lub x − 1 = −2 ] i {[ x− 2 = 1 lub x − 2
= −1 ]
...dalej sam/a
24 maj 21:28
FUNKCJA: Bardzo proszę, napisz dalej
24 maj 21:29
Jerzy:
[ x = 3 lub x = −1] i [ x = 3 lub x = 1} ⇔ ?
24 maj 21:32
FUNKCJA: Bardzo proszę, napisz do końca
24 maj 21:34
Jerzy:
Spróbój sam/a ustalić część wspólna tych dwóch zbiorów
24 maj 21:35
24 maj 21:37