Rozwiązać równanie trygonometryczne.
FilozoficznaWiewiórka: Rozwiązać równanie: sin3xsin10x = sin5xsin12x
Bardzo proszę o pomoc lub wskazówki, potrzebuję to na jutro...
24 maj 19:10
FilozoficznaWiewiórka: | | 1 | |
W rozwinięciu dwumianu (x18+ |
| ) znaleźć wyraz, który zawiera x66 |
| | x4 | |
Bardzo proszę o pomoc, potrzebuję tego na jutro, a zupełnie nie mam pomysłu jak się za to
zabrać...
24 maj 19:13
irena_1:
cos13x−cos7x=−2sin3x sin10x
cos17x−cos7x=−2sin5x sin12x
cos13x=cos17x
cos17x−cos13x=0
−2sin15x sin2x=0
sin15x=0 lub sin2x=0
15x=k π lub 2x=k π
24 maj 19:43
Mila:
Do której potęgi podniesiony dwumian?
24 maj 20:12
24 maj 20:33