ciągi
pdg: Ile wyrazów równych zero ma nieskończony ciąg (an) o wyrazie ogólnym an=(n−2)(n+3)(n+5)?
4 sty 21:49
Eta:
dwa bo n€N
n−2=0 v n=3=0 v n+5=0
n =2 v n= −3 −− odrzucamy v n = −5 −−− odrzucamy
odp: n = 2 czyli dwa wyrazy
4 sty 22:03
AS: Eta − chyba pomyliłaś się.
Jeden wyraz dla n = 2
5 sty 12:17
Eta:
Słuszna uwaga
AS
5 sty 13:29
AS: Uff jaka ulga,nie tylko ja mam zaćmienie globusa.
5 sty 14:58
Eta:
Witam
AS 
zerknij swoim
wytrawnym okiem
na zad .3) w
32400
bo tam chyba będą tylko dwa takie trójkąty
( bo się pokrywają )
czy dobrze myślę ? czy nie?
5 sty 15:16
AS: No i powstał dylemat 6 czy 2?
Ja bym przyjął 6 bo jest 6 sytuacji sprzyjających,
a że się powtarzają to już inna sprawa.
Ale absolutnej pewności nie mam.
Dobrze gdyby ktoś mocniejszy w r.pr. się wypowiedział.
Serdeczne pozdrowienia
5 sty 15:40